Program at a Glance(Draft)

Program at a Glance(Draft)
※The schedule is subject to change.
October 20th (Wednesday) 
Time Mara Room Biyang Room Udo Room Chuja Room Ramada Ballroom2 Ramada Ballroom3 Ramada Ballroom4 Ramada Ballroom1 Lobby
08:30~10:10
(100min)
TBD TBD TBD TBD TBD TBD TBD SPC Special Session I: TBD
TBD TBD TBD TBD TBD TBD TBD Towards 6G: Enabling Technologies TBD
10:10-10:30 Coffee Break
10:30~11:20
(50min)
Plenary Session I: Keynote Speeches and Opening Ceremony (Ramada Ballroom1)

  • Opening Address 1 : Prof. Young-Han Kim, President of KICS
  • Congratulatory Address 1 : Prof. Hisaya HADAMA, President of IEICE-CS
  • Congratulatory Address 2 : Prof. Xuemin (Sherman) Shen, President Elect, IEEE ComSoc
  • Keynote Speech 1 :  Dr. Xuemin (Sherman) Shen, President Elect(Professor), IEEE ComSoc(University of Waterloo), Canada, "6G: Holistic Network Virtualization and Intelligence"
11:20~12:40 Lunch
12:40~14:10
(90min)
Industrial Session I: Beyond 5G for the Post-Pandemic Era (Ramada Ballroom1)

  • Invited Talk 1 : Dr. Zukang Shen, Head of Wireless Standards, Huawei, China, "Evolution of 5G Standards Toward 2025: 5G_Advanced"
  • Invited Talk 2 : Dr. Kevin K. Choi, CTO, KTsat, Korea, “Connectivity and SDG, the Role of Space Segment”
  • Invited Talk 3 : Dr. Calvanese Strinati Emilio, CEA-LETI, "TBD"
14:10-14:30 Coffee Break
14:30~16:10
(100min)
TBD TBD TBD Workshop I: Workshop II: Workshop III: Workshop IV: SPC Special Session II: TBD
TBD TBD TBD Quantum Internet Technology Intelligent and Immersive Content Technology The Workshop on Satellite Information Convergence Application Service (SICAS2021) The Workshop on Intelligent 6G communication system Computer-Networking Convergence  TBD
16:10~16:30 Coffee Break
16:30~17:50
(80min)
Plenary Session II : Keynote Speeches (Ramada Ballroom1)

  • Keynote Speech 2 : Prof. Rui Luis Aguiar, Head of Networks and Services, Instituto de Telecomunicações, “Challenges and Views for 6G Research : an European View”
  • Keynote Speech 3 : Dr. Juho Lee, Fellow, Samsung Research, Samsung Electronics, “Evolution from 5G to 6G”
17:50~18:20 Coffee Break
18:20~20:20
(120min)
Banquet  (Ramada Ballroom1)

  • Opening Address 1 : Seung Chan Bang, Organizing Committee Chair
  • TPC Report : Jae-Hyun Kim, TPC Chair
  • SPC Report : Moon-Sik Lee, SPC Chair
  • Awards Ceremony
  • Banquet Course
October 21th (Thursday) 
Time Mara Room Biyang Room Udo Room Chuja Room Ramada Ballroom2 Ramada Ballroom3 Ramada Ballroom4 Ramada Ballroom1 Lobby
08:30~10:10
(100min)
TBD TBD TBD Workshop V: Workshop VI-A: Workshop VII-A: Workshop VIII-A: SPC Special Session III: TBD
TBD TBD TBD The 2nd Workshop on Korea University Artificial Intelligence Engineering Research (KU-AIER) Center 5G+ and 6G R&D in ETRI The 3rd Joint International Workshop on Military Informatics (IWMI2021) The 4th Workshop on Advances in Convergence of ICT and Brain Science for Better Health(ACIBS) From Mobility to Localization: Recent Innovations TBD
10:10-10:30 Coffee Break
10:30~12:10
(100min)
TBD TBD TBD Workshop IX: Workshop VI-B: Workshop VII-B: Workshop VIII-B: SPC Special Session IV: TBD
TBD TBD TBD Sub-THz/THz Communication for 6G 5G+ and 6G R&D in ETRI The 3rd Joint International Workshop on Military Informatics (IWMI2021) The 4th Workshop on Advances in Convergence of ICT and Brain Science for Better Health(ACIBS) New Paradigms and Concepts TBD
12:10-13:20 Lunch
13:20~15:00
(100min)
Industrial Session II: A Broader View of ICT Convergence for New Normal (Ramada Ballroom1)

  • Invited Talk 4 : Mr. Cho Weon-Seok, Senior Vice President, LG Uplus, “5G will be a key driving force in the upcoming C-ITS era”
  • Invited Talk 5 : Mr. Dillon Seo, Country Manager, DTCP Korea, “Rising of Metaverse”
  • Invited Talk 6 : Dr. Soonmin Bae, Senior Vice President,”Collaborative R&D Ecosystem for AI Platform”
  • Invited Talk 7 : Dr. Seungjoo Maeng, Master, Samsung Electronics, “How AI/ML Technology can be used in Mobile Communication Systems”
15:00-15:30 Coffee Break
15:30~17:30
(120min)
Plenary Session III: Keynote Speeches (Ramada Ballroom1)

  • Keynote Speech 4 : Dr. Byoung-Hoon Kim, Senior VP/Head of Future Technology Center, LG Electronics, “”The Road to New Wireless Frontier 2030”
  • Keynote Speech 5 : Dr. Jilei Hou, Vice President, Qualcomm Technologies, Inc., “Pushing the Boundaries of AI Research”
  • Keynote Speech 6 : Dr. Woo Jin Byun, Assistant VP, ETRI, “”Integration of Terrestrial and Non-Terrestrial Networks Towards 6G”
October 22th (Friday) 
Time Mara Room Biyang Room Udo Room Chuja Room Ramada Ballroom2 Ramada Ballroom3 Ramada Ballroom4 Ramada Ballroom1 Lobby
08:30~10:10
(100min)
TBD TBD TBD TBD TBD Workshop X: Workshop XI: SPC Special Session V: TBD
TBD TBD TBD TBD TBD International Workshop on Internet of Energy  6G Mobile Communication ICT for Social Good TBD
10:10-10:30 Coffee Break
10:30~12:10
(100min)
TBD TBD TBD TBD TBD TBD TBD SPC Special Session VI: TBD
TBD TBD TBD TBD TBD TBD TBD Expanding the Horizon TBD